Startseite
Sie sind hier: Startseite // Razne molitve za

Razne molitve za


Molitva za duše u čistilištu
Dođi kraljevstvo tvoje!Molim te, Nebeski Oče, oprosti siromašnim dušama u čistilištu, budući da nisu tražili tebe i tvoje kraljevstvo u kojem je jedini pravi mir i vječna radost. Za tu njihovu mlakost koju su imali u svemu, prikazujem ti presvetu želju tvojeg preljubljenog Sina po kojoj je htio da oni budu sunasljednici njegovog kraljevstva. Amen.
Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji!
Molim te, o predobri Oče, oprosti siromašnim dušama u čistilištu, posebno svećeničkim i redovničkim dušama, budući da nisu dali prednost tvojoj volji pred svojom, nego su često živjeli i postupali po svojoj. Za popravak ovog njihovog neposluha prikazujem ti sjedinjenje preslatkog srca tvojeg Sina s tvojom voljom kao i njegov radosni posluh tebi do smrti na križu. Amen.
Kruh naš svagdanji daj nam dana!
Molim te, oprosti siromašnim dušama u čistilištu, budući da nisu primali Presveti oltarski sakrament sa svom čežnjom, pobožnošću i ljubavlju, i mnoge su njega bile nedostojne i još više isti su rijetko ili nisu primali. Za te njihove grijehe prikazujem ti veliku svetost i pobožnosti Isusa Krista tvojega Sina. Amen.
I oprosti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima našim!
Molim te, sve oprosti siromašnim dušama u čistilištu što su počinili od Sedam glavnih grijeha, a posebno da nisu htjeli oprostiti svojim uvreditelji-ma i nisu ljubili svoje neprijatelje. Za te njihove grijehe prikazujem ti molitvu punu ljubavi, koju je molio na križu tvoj Predragi sina za svoje neprijatelje. Amen.
I ne uvedi nas u napast!
Molim te, smiluj se siromašnim dušama u čistilištu što se nisu odupirali porocima i zlim požudama, nego su često pristajali na kušnje Zlog neprijatelja i svojeg tijela i počinili puno zla. Za te mnogostruke grijehe prikazujem ti časnu pobjedu Isusa Krista kojom je nadvladao svijet i đavla. Za to te molim svim njegovim životom, sa svim njegovim mukama i žalbama i svim njegovim gorkim patnjama i smrću. Amen.
Nego izbavi nas od zla!
Molim te, o predobri Oče, oslobodi nas od svi kazni po zaslugama tvojeg ljubljenog Sina i vodi nas u kraljevstvo tvoje vječne slave. Amen.

Zaziv za zaštitu svetog Ante
Sveti Ante, ti pomažeš svima koji se tebi utječu u svojim brigama i nevoljama.
Pun povjerenja i ojačan sigurnošću da ne molimo uzalud tvoj zagovor, utječem se i ja tebi, jer si moćni zagovornik kod Boga. Ne odbij moju molitvu, nego po tvojem zagovoru neka ona dođe pred Boga. Pomozi mi u mojim nakanama i ishodi mi milost za koju te molim, kako je dobro za moje duševno spasenje. Blagoslovi moj rad i moju obitelj. Očuvaj i od moje rodbine udalji bolesti i sve opasnosti za tijelo i dušu. Pomozi mi da i u trenutcima kušnje bola ostanem jak u mojoj vjeri i u ljubavi prema Bogu. Amen.

Molitva za duše u čistilištu
Dragi Spasitelju, budi tako dobar. Neka tvoja predragocjena krv poteče preko čistilišta gdje se čiste siromašne duše. Ah, one trpe velike muke, stoga budi im milostiv. Usliši molitve tvojih vjernika koji se ovdje sabiru pred tobom. Primi siromašne duše još danas u nebo. Amen.

Molitva za kršćanske obitelji
Sveti Josipe, glavo Svete obitelji u Nazaretu, Djevičanski zaručniče Majke Božje, u vašoj kući uvijek je bila sreća i mir, jer onaj koji je izvor svake sreće i svakog mira, Gospodar neba i zemlje, bio je među vama, štoviše bio vam je podložan.
Zato te molimo, sveti Josipe, ishodi svim obiteljima dio te sreće i tog mira. Ishodi svim roditeljima duha straha Božjeg i samozatajnosti. Ishodi djeci, da uvijek imaju pred očima uzor Božansko dijete, njegov posluh i njegovu ljubav. Amen.

Molitva Majci Božjoj
Nebeski Oče! Pun brige preporučujem Ti moju djecu. Zaštiti i vodi ih svojom dobrom rukom. Za tebe sam ih rodio i za tebe su ponovno rođeni na krštenju kao tvoja djeca. Označeni su svetim križom. Pomozi da taj znak nikad ne prezru. U vjeri u tebe i tvojeg sina Isusa Krista odgojio sam ih. Pomozi da ostanu vjerni i postojani u svetoj vjeri. Tvoja Crkva postala im je zavičajem. Pomozi, da se nikad ne otuđe od svojeg zavičaja.
Ispuni ih dubokom radošću služeći tebi. Ispuni ih hrabrošću i snagom da žive dostojno kao kršćani. I meni podari budno oko, mudrost, strpljivost i ljubav, da ispunim svoju dužnost kao kršćanski otac (ili majka). Neka sva moja djeca budu pod tvojom zaštitom i vodi ih Isusu našem Gospodinu i Spasitelju. Amen.
Majko milosrđa, moli za nas!

Molitva za Crkvu

Sjeti se, o Gospodine, tvoje Crkve. Spasi je od svakog zla i ispuni je svojom ljubavlju. Saberi je od sva četiri vjetra i vodi je posvećenu u tvoje kravljev-stvo, što si ga pripravio za nju. Jer tvoja je slava i moć u vjekove. Amen.

Molitva za jedinstvo u Kristu
Za papu, naše biskupe, redovništvo i svećenike:
Oče sveti, sačuvaj ih u tvojem imenu, koje si mi dao, da budu jedno kao što smo mi jedno. Neka budu svi jedno kao ti, Oče, u meni i ja u tebi. Neka i oni u nama budi jedno, da svijet vjeruje da si me ti poslao. Dao sam im slavu, koju si ti meni dao, da budu jedno kao što smo mi jedno. Ja u njima i ti u meni, da postanu potpuno jedno, da svijet upozna da si me ti poslao i da si njih ljubio kao što si mene ljubio. Iv 17,11.21-23.

Mir započinje sa mnom
Ne u Africi, ili negdje drugdje na Istoku, ne iza sedam brda, ne tamo, gdje raste biber. Pred mojim vratima, u mojoj sobi, na mojoj školskoj klupi, na mjestu odmora, u autobusu, u vlaku, na nogometnom igralištu.
Ne čekati na drugog. Nego započeti kod sebe samog, kod svakog čovjeka što mi prolazi preko puta. Crni, bijeli, mladi, star, debeo, mršav, velik, mali, svaki koji me susreće. Mir mora započeti kod nas, kod mene svakog novog dana. Amen.

Molitva za sve
Za sve koji su razapeti kao tvoj Sin, za sve ljude što se osjećaju napuštenim od tebe, molimo te.
Za sve koji ne podnose svoju sudbinu, za one koji trpe i one koji ne vide nikakvog smisla niti izlaza.
Za sve kojima se ne vjeruje, koji žive pod pritiskom sumnje i klevete.
Za one, kojima je oštrim sudom drugih potkopano povjerenje u same sebe.
Za sve koji nemaju nikakvog razumijevanja, nijedne riječi koja bi ih liječila, nijednog čovjeka koji bi ih prihvaćao.
Za sve smetene i plašljive čija je savjest u grču i nije slobodna.
Za sve koji žive u napetosti i nemiru, koji su nesigurni i ne znaju više za nikakav savjet.
Za sve koji moraju živjeti s nepravdom, koji su ugrađeni u neljudski sustav i ne mogu izaći iz njega.
Za one koji su prisiljeni protiv svoje volje i svoje savjesti boriti se i ubijati.
Za razumijevanje svih koji hoće rat i siju svađu, koji iz uništavanja drugih zarađuju novac. Za zle i opasne. Za oslobođenje od njihove neljudskosti i za oproštenje, molimo te, Gospodine. Amen.

Za prijeteće časove
Gospodine, kad se ljulja tlo pod mojim nogama, kad ne znam nikakvog izlaza, onda budi mojim osloncem.
Gospodine, kad se smrači i ne nalazim više puta a moje misli prijete potonuti u kaosu, onda budi mojim orijentirom.
Gospodine, kad me patnja susreće u svom svojem besmislu, kad se osjećam izgubljenim i napuštenim, onda budi sa mnom.
Daj mi povjerenja, da uvijek sa mnom ideš kroz oluje života.
Daj mi povjerenja, jer samo ti znaš što je dobro za mene.
Daj mi povjerenja, da sam s one strane svakog straha zaštićen u tvojoj ljubavi. Amen.

Za biskupa
Isuse Kriste, ti pastiru i glavo Crkve. Molimo te, pomozi našem natpastiru snagom tvojeg blagoslova, da nam zastupa tebe, rasplamsava nas svojom požrtvovnošću, postiđuje nas svojim životom, nosi nas svojom ljubavlju, jača nas svojom strpljivošću, blagoslivlja nas svojim molitvama, vodi nas svojom poukom i pročišćava i oplemenjuje nas da postanemo tvojim svetim narodom i neokaljanim bogoslužjem u duhu i istini.

Za papu
Kralju i Gospodine Crkve, u tvojoj nazočnosti potvrđujem, poslušno i čvrsto stajati na strani pape, tvojeg zastupnika na zemlji, i tako nasljedo-vati vjerno i s ljubavlju posluh, po kojem si ispunio poslanje kojeg ti je povjerio Otac. Želio si pokazati nam u njemu siguran i jasan put kojeg mo-ramo slijediti usred svih zbunjenosti, nespokoja i nemira. Čvrsto vjerujem, da nas po njemu vodiš, poučavaš i posvećuješ i da po njegovom pastirskom štapu tvorimo jednu pravu Crkvu, svetu, katoličku i apostolsku. Podari mi milost ljubiti, živjeti i širiti njegove pouke kao pravi sin. Bdij nad njegovim životom, prosvijetli njegov razum, jačaj njegov duh, brani ga protiv svih kleveta i zloćâ. Ukroti razarajuće vjetrove nevjernosti i neposluha. Podari nam da tvoja Crkva po njemu bude jedinstvena i postojana u vjeri i djelo-vanju i tako neka bude sredstvom tvojeg otkupljenja. Amen.

Za papu
Gospodine Isuse Kriste, ti vrhovni pastiru, ti nevidljiva glavo tvoje vidljive Crkve na zemlji! Ljubazno smiluj se tvojem vidljivom zastupniku na zemlji, našemu papi. Pošalji mu tvojeg Duha Svetoga, Duha razumijevanja, savjeta i požrtvovnosti. Daruj mu svjetlo istine i ljubavi za pravednost u njegovoj duši. Pomozi mu i pouči ga, da poučavanjem i htijenjem ništa drugo ne nakanjuje nego ono što je nebesko; da samo sluša tvoj glas i po tvojem vodstvu ispunja tvoj zakon. O Gospodine, neka prije svega vodi brigu za ovce tvojeg stada za čije otkupljenje podnio si smrt, da stalno u srcu nosi riječi koje si izgovorio tvojem učeniku Petru, pasi ovce moje. Daj da bude vjeran kao Mojsije, budan kao Aron, požrtvovan kao Ilija, mudar kao Danijel, brižljivi pastir kao Petar, učitelj kao Pavao, i neka bude svet kao što si ti svet. Neka predsjeda tvojoj Crkvi da pred tobom, sveznajućim i pravednim sucem jednom može radosno položiti račun o upravljanju njegovom teškom službom. Amen.

Za papu
Pomolimo se za našeg Svetog oca, papu, da naš Bog i Gospodin koji ga je izabrao za vrhovnog pastira, da ga očuva zdrava i nepovrijeđena svojoj svetoj Crkvi, da upravlja Božjim svetim narodom. Ti si Petar. I na toj stijeni sagradit ću svoju Crkvu.
Svemogući vječni Bože, na tvojoj odluci sve je utemeljeno. Milosno pogledaj na naše molbe i sačuvaj tvojom očinskom dobrotom nama izabranog vrhovnog pastira, da kršćanski narod, kojim se upravlja po tvojoj zapovijedi, poraste u zaslugama njegove vjere pod tako uzvišenim vrhovnim pastirom. Po Isusu Kristu Gospodinu našemu. Amen.
Za papu
Bože, ti pastiru i vođo svih vjernika, milostivo pogledaj na tvojeg slugu što si ga postavio za pastira svojoj Crkvi. Podaj mu, molimo te, da riječju i djelom potiče svoje povjerene i s povjerenim mu stadom stigne u vječni život.
Gospodine, neka ovi žrtveni darovi pomire nas s tobom. Vodi svojeg slugu kojeg si postavio za pastira svojoj Crkvi i uvijek ga čuvaj.
Gospodine, molimo te, božanski sakrament što smo ga sad primili neka nas zaštiti, i također tvojeg slugu kojeg si postavio pastirom tvojoj Crkvi, zajedno s povjerenim mu stadom neka ga prati uvijek spasenje i zaštita.
Svemogući Bože, molimo te, primi ovu žrtvu što ti je odano prinosimo i zaštiti tvojeg slugu od svih neprijateljstava snagom ovog otajstva.

Za druge
U molitvi prelazim uvijek iznova moj vlastiti prostor, da bih se u molitvi okrenuo nakanama drugih. Sve što me usmjeruje o događajima u svijetu i u Crkvi, kao što su novine, televizija i radio, proširuje također vidokrug mojih molitava. Povremeno pojavljuje mi se pitanje, ima li vijesti u posljednje vrijeme koje bi me morale poticati na posebne misli u molitvi?
Privikavam se na to, uvijek tamo gdje rado u razgovoru s drugim budem upozoren na neku nevolju, o tomu s nekoliko riječi porazgovarati se s Bogom. Pojedinačni problemi su za mene trajna nakana, koje se uvijek iznova prisjećam u svojoj molitvi.: nevolje Trećeg svijeta, duhovna zvanja za crkvene službe, prikladno propovijedanje Evanđelja, kriza vjere kod mladih.

Za biskupe
Svemogući vječni Bože, ti si nam postavio biskupe za vođenje tvoje svete Crkve i jedinstvo vjere kao nasljednike apostola, kao čuvare i zaštitnike duša.
Trajno vapijemo tebi, izlij na njih puninu milosti da se sve više potvrđuju kao dobri pastiri i korisno rade za tvoju slavu i naše spasenje; da svojom riječju i još više svojim primjerom savršeno ispune sve povjerene obveze; da sačuvaju čistom kršćansku vjeru od svake zablude; da možemo uvijek sretno živjeti pod njihovim vodstvom u pobožnosti, miru i kršćanskoj ljubavi. Amen (sv. Petar Canisius)

Za sve povjerene ljude
Moj Bože, u dubokom strahopoštovanju klečim pred tobom i zahvaljujem ti što si mi povjerio duše. Podaj mi milost strpljivo ih voditi, da ih upućujem na marljivost i poštenje, dobrotu i kršćansku dobroćudnost. Pomozi mi biti njima primjerom, izbjegavati sablazan i ništa od njih tražiti, što sam nisam spreman činiti.
Pomozi mi, da nikomu ne dajem prednosti i nikoga ne zapostavljam. Pomozi mi postati dobrim zaštitnikom, što znači biti svojima smirenost i zaštićenosti, utjeha i oslonac.

Za bračne drugove
Prije odlaska na spavanje oprostimo jedno drugom, držimo se za ruke i molimo:
Gospodine, zahvaljujem ti za tvojeg sina (kćerku), kojeg (koju) si mi daro-vao za mojeg muža (moju ženu). Zahvaljujem ti za godine koje smo zajedno proživjeli. Ne znam koliko ćemo još zajednički proživjeti. Budućnost polažem u tvoje ruke. Njega (nju) prihvaćam kakav (kakva) jest. Blagoslivljam ga (nju) u tvoje ime. Zahvaljujem ti za djecu koju si nam darovao. Blagoslivljamo ih u tvoje ime. Podari nam dar Duha Svetoga da ih možemo odgojiti kao tvoju djecu. Amen.

Za jedinstvo Crkve
Gospodine Isuse Kriste, ti si molio u predvečerje tvoje muke za sve tvoje učenike do konca svijeta da ostanu jedno, kao što si ti u Ocu i Otac u tebi. Milosrdno pogledaj na mnoge podjele među onima koji propovijedaju tvoju vjeru i zacijeli brojne rane koje su nanijeli tvojem narodu ljudska oholost i sila pakla.
Obori zidove podjele, koje kršćane razdjeljuju u skupine i sekte. Budi milosrdan dušama koje su rođene ne u zajednici koju si ti ustanovio nego od ljudi. Oslobodi njihove pristalice od krivih oblika štovanja Boga i vodi ih sve u jednu zajednicu što si je uspostavio na početku, svetu katoličku i apos-tolsku Crkvu. Prosvijetli sve ljude spoznajom, da je stolica svetog Petra, Crkva Rima, temelj, središte i sredstvo jedinstva. Otvori njihova srca za davno zaboravljenu istinu da je naš Sveti otac, papa, tvoj sluga i zastupnik, i da tebe slušaju kad ga poslušno slijede u stvarima vjere, tako kao što je u nebu samo jedna sveta zajednica, tako i na zemlji samo jedna Crkva priznaje i proslavlja tvoje sveto ime. Kardinal Newman

Za zdravlje jednog bolesnika
Gospodine, onaj koga ti ljubiš jest bolestan! O sveti Ante, pouzdavajući se u tvoju brzu i pouzdanu pomoć, stalno se obraćamo tebi te moleći da se zauzmeš kod Gospodina, da njegovo božansko milosrđe, dirnuto našim suzama, podari nam milost zdravlja onomu koga ljubimo. Neka naša draga Lurdska Gospa usliši nas i neka bude volja Gospodnja kako na nebu tako i na zemlji.
Naša draga Lurdska Gospe, moli za nas!
Sveti Ante Padovanski, zdravlje bolesnih, moli za nas! Amen.

Za djecu
O Majko Sedam bolî, o Majko Dobrog savjeta, budi nam u pomoći! Pomozi i prosvijetli nas! Spasi našu djecu od vječne smrti! Pomozi nam tvojom silom i snagom!
Posreduj nam sve milosti i obraćenje naše djece! Amen.

Za Crkvu
Molimo te, Gospodine, neka molitve tvoje Crkve milosno dođu tebi: neka ona nadvlada sva neprijateljstva i zablude i tebi služi u potpunoj slobodi. Zaštiti nas, Gospodine, da služimo tvojim otajstvima, da se posve možemo predati božanskim stvarima i tako služimo tebi tijelom i dušom.
Molimo te, Gospodine, naš Bože, budući da nam daruješ radosni udio na božanskim darovima spasenja, ne dopusti da podlegnemo zemaljskim opasnostima.

Za Crkvu
Pomolimo se za velike nakane tvoje svete Crkve, da bismo dobili tvoj sveti oprost. Molimo te, o Gospodine, primi milostivo vapaj tvoje Crkve. Oslobodi je od svih nevolja. Iskorijeni sve zablude. Ujedini kršćanske zemlje i proširi tvoje sveto kraljevstvo na zemlji, da bismo ti mogli služiti u miru i zadovoljstvu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Za bolesnike
Molimo te, Gospodine, uvijek pogledaj na nas ovamo, ti Tvorče našeg tijela i stvoritelju naše duše. Oblikovao si čovjeka, Ti upravljaš, vladaš i spasavaš cijeli ljudski rod. Pomiruješ i ublažuješ tvojom čovjekoljubivošću. Budi milostiv, Gospodine, i pomozi svim bolesnima! Podigne sve nemoćne. Proslavi tvoje sveto ime po tvojem Jedinorođencu, Isusu Kristu. Po njemu neka ti je slava i moć u Duhu Svetom sad u sve vjekove. Amen.

Za bolesnu braću i sestre
O predragi Isuse, ti pomoći i utjeho svih vjernika, molimo te po bolima tvoje gorke muke usliši našu molitvu i podari tvojim slugama i službenica-ma izgubljeno zdravlje po tvojoj svetoj volji, da te oni s nama hvale i slave u tvojoj Crkvi, koji živiš i vladaš u vijeke vjekova. Amen.

Za žive i mrtve
Svemogući vječni Bože, ti si Gospodin živih kao i mrtvih i milosrdan si svima za koje znaš da će oni u vjeri i djelima biti tvoji. Ponizno te molimo, da oni za koje nakanjujemo moliti po zagovoru svih tvojih svetih po tvojoj očinskoj ljubavi i blagosti zadobiju oproštenje svih svojih grijeha, pa makar ih ovaj svijet još zadržavao u tijelu ili su uzeti u budući oslobođeni od zemaljskog tijela.
Bože, tebi samom je poznat broj izabranih koji su određeni za vječno blaženstvo. Daj, molimo te, da imena svih onih koje želimo uključiti u svoju molitvu, kao i imena svih vjernika po zagovoru svih tvojih svetih budu upisana i ostanu u Knjizi blaženog izabranja.
Svemogući i milosrdni Bože, molim te, hrana Svete žrtve tj. Svete mise, koju smo primili neka nas očisti i po zagovoru svih tvojih svetih podari nam, da ovaj tvoj Sakrament ne bude nam razlogom za kaznu, nego sveto sredstvo oproštenja. On neka nam bude poništenje grijeha, neka bude jakost slabih, neka bude zaštita od svih opasnosti svijeta. Neka bude živim i pokojnim Isusovim vjernicima oproštenje svih njihovih grijeha.

Za povratak svih odijeljenih Crkava
Gospodine koji si ujedinio različite narode u ispovijedanju tvojeg imena, molimo te za kršćanske narode Istoka. Nekad su imali veliko značenje u tvojoj Crkvi. Molimo te, probudi u njima želju opet zauzeti svoje mjesto u tvojoj Crkvi i s nama biti jedno stado pod jednim pastirom. Neka duboko proniknu u nauci njihovih svetih crkvenih naučitelja, koji su i nama učitelji vjere. Udalji od nas sva nerazumijevanja koja bi nas udaljila od njih. Duh sloge i ljubavi, koji je znak pravog kršćanskog duha, neka dovede brže dan u kojem će se naše molitve ujediniti s njihovima i tako svi narodi svih jezika priznaju i proslave našega Gospodina Isusa Krista, tvojeg Sina. Amen.

Za pokojne
O Bože, ti ublažuješ pravedne kazne po svojoj krajnjoj dobroti i beskrajno ljubiš spasenje ljudi. Ponizno te molimo, da dopustiš stići u vječno blaženstvo dušama naše braće i sestara, rodbine i dobročinitelja koji su po tvojoj milosti pošli s ovog svijeta po zagovoru presvete Djevice Marije i svih izabranih duša, koji živiš i vladaš u vijeke vjekova. Amen.

Za početak novog života
Svemogući Oče, ispuni nas tvojim Duhom Svetim i svim njegovim darovima, plodovima i snagama tako da te možemo ljubiti i vjerno ti služiti. Pokaži nam tvoj plan s nama i daj nam snage što nam je obećana po Isusu Kristu da bismo vršili tvoju volju i ostali ti vjerni. Ojačaj nas, da tvoju riječ iskreno propovijedamo. Ispruži nam svoje ruke, da se događaju ozdrav-ljenja, znakovi i čuda po imenu tvojeg svetog sluge Isusa. Učini nas alatka-ma u tvojim rukama, da bismo svu tvoju djecu povratili tebi. Zato te molimo po Kristu našem Gospodinu. Amen.

Za župu, zajednicu ili obitelj
Gospodine, molimo te, zaštiti ovu obitelj od svakog zla po zagovoru blažene Djevice Marije, i brani je milosno i blago od Neprijateljevih zasjeda jer se svim srcem baca pred tobom.
Svemogući Bože, molimo te primi ovu žrtvu koju ti odano prinosimo i zaštiti tvoje sluge snagom ovog otajstva od svih napadaja.
Budući da smo primili darove našeg otkupljenja, molimo te svemogući Bože, daruj nam po ovom slavlju zaštićujuću pomoć protiv svih napadaja. Amen.

Za jednog bolesnika
O moj Bože, ovaj bolesnik što je sad pred tobom došao je zamoliti te za ono što mu se čini najvažnijim. To što želi, osjeća kao najvažnije. Ali ti, Gospo-dine, podari mu ove riječi u srce da je važno da je duša zdrava! Gospodine, neka se na njemu u svemu ispunja tvoja sveta volja! Ako ti želiš, neka on zadobije zdravlje. Ali ako je tvoja volja, neka i nadalje nosi svoj križ. I molim te za nas koji molimo za njega, očisti naša srca da budemo dostojni da po nama daruješ tvoju svetu milost. Čuvaj ga i olakšaj mu bolove! Tvoja sveta volja neka se ispuni na njemu a tvoja božanska ljubav neka se očituje na njemu. Pomozi mu da hrabro nosi svoj križ. Amen.
Za umirućeg bolesnika
Isuse Kriste! Ti koji si mirujući govorio ustima proroka, vječnom ljubavlju privukao si me sebi. Ta ljubav povukla te je iz nebeskih visina u tijelo Djevice Marije. Ta ljubav vukla te je iz Marijina u dolinu ovog siromašnog svijeta. Ta ljubav držala te je 33 godine u ovom svijetu. U tom znaku velike ljubavi dao si tvoje sveto tijelo za pravu hranu i tvoju svetu krv za pravo piće. U tom znaku velike ljubavi htio si biti zarobljen i vođen od jednog suca drugom, i u tom znaku velike ljubavi htio si biti osuđen na smrt. Htio si umrijeti i biti pokopan, i zaista uskrsnuti i pojaviti se tvojoj svetoj Majci i svim svetim apostolima. I u tom znaku velike ljubavi vlastitom snagom i moći sišao si s neba i sjeo s desne strane Božje, tvojeg nebeskog Oca. I poslao si Duha Svetoga u srca tvojih apostola i srca svih, koji se uzdaju i u tebe vjeruju Tvojim znakom vječne ljubavi. Otvori tako danas nebo ovom umirućem čovjeku unatoč svim njegovim osobnim grijesima u kraljevstvo tvojeg nebeskog Oca, da s tobom vlada sada i uvijek. Amen.

Za neprijatelje
Bože, ti prijatelju i čuvaru mira i ljubavi, daj svim našim neprijateljima pravi mir i pravu ljubav. Podari im oproštenje svih grijeha i istrgni nas moćnom rukom njihovim zamkama.
Gospodine, molimo te, pomiri nas prinesenim darovima. Blagošću spasi nas od naših neprijatelja i podijeli im oproštenje grijeha.
Gospodine, sudjelovanje na ovoj gozbi neka nas oslobodi od grijeha i zaštiti od zamki neprijateljâ. Amen.

Za mladića ili djevojku
Gospodine, zahvaljujem ti za tvojeg sina (tvoju kćer, kojeg (koju) si mi dao kao mojeg mladića (djevojku). Ako nas želiš sjediniti u sakramentu ženidbe, spoji nas i daruj nam hrabrosti i svjetla Duha Svetoga donijeti pravu odluku. U tvoje ima ja ga (nju) prihvaćam kakav on (ona) jest i blagoslivljam ga (nju). Amen.

Za prijatelje
Gospodine, ti si po milosti Duha Svetoga ulio u srca tvojih vjernika darove ljubavi. Daruj tvojim slugama i službenicama, za koje blago molimo, blagostanje tijela i duše da te oni ljube sa svom snagom, i što je tebi ugodno ostvare svom ljubavlju.
Molimo te, Gospodine, smiluj se svojim slugama i službenicama za koje tvojem veličanstvu prinosimo žrtvu hvale da po ovom svetom misnom slavlju prime nebeski milosni blagoslov i dođu do slave vječnog blaženstva.
Kušajući hranu božanske žrtve molimo te, Gospodine, neka ovi spasonosni darovi budu na blagostanje i mir onima, za čiju ljubav smo ih žrtvovali tvojem veličanstvu.

Za bolesnike
Svemogući vječni Bože, ti vječno spasenje vjernika, usliši nas, budući da vapijemo pomoć tvojeg milosrđa tvojim bolesnim slugama. Podari im zdravlje, da ti mognu iskazati svoju hvalu usred tvoje zajednice.
Gospodine, na čiji mig su usmjereni trenutci našeg života, primi molitve i žrtvene darove tvojih bolesnih slugu kojima vapijemo tvoje milosrđe. Podaj nam radovati se njihovom spasenju kao što se pribojavamo zbog njihovog ugrožavanja.
Bože, ti jedini oslonče ljudske slabosti, pokaži snagu tvoje pomoći tvojim bolesnim slugama, i neka ojačani tvojim smilovanjem opet se pojave zdravi u tvojoj svetoj zajednici. Amen.

Za redovnička zvanja
Gospodine, naš Bože, ti opominješ sve vjernike težiti za savršenom ljubavlju. Mnoge pak pozivaš posebno nasljedovati tvojeg Sina. Budi milostiv svima koje si izabrao u redovnički život. Daj da njihov život bude znakom tvojeg dolazećeg kraljevstva Crkvi i svijetu. Zato te molimo po Kristu našem Gospodinu. Amen.

Za hodočasnike i putnike
Budi s nama, Gospodine, budući da tebi vapijemo, i neka putovanje tvojih slugu povoljno proteče, da po svim promjenama ovog puta i ovog života uvijek nalaze kod tebe zaštitu i pomoć.
Gospodine, budi milostiv i blag našem vapaju i primi ove žrtvene darove što ih prinosimo za tvoje sluge. Neka tvoja milost ljubazno im pripravlja put i neka ih prati. Tvojim milosrđem čuvaj ih da se mognemo radovat njihovom zdravlju.
Gospodine, tvoji sveti darovi što smo ih primili, neka tvoje sluge koji se pouzdavaju u tebe, brane i zaštićuju od svakog zla koje napada na njih. Amen.

Za svećenike
Isuse, vječni Veliki svećeniče, sačuvaj svoje svećenike pod zaštitom tvog presvetog Srca, gdje im nitko ne može naškoditi. Sačuvaj neokaljanim njihove posvećene ruke kojima svednevice dodiruju tvoje sveto tijelo. Sačuvaj čistima usne koje porumene od tvoje predragocjene krvi. Očuvaj čistim i nezemaljskim njihovo srce što je opečaćeno uzvišenim znakom tvog slavnog svećeništva. Daj im porasti u ljubavi i vjernosti prema tebi i sačuvaj ih od okaljanosti svijetom. Daruj im snagom pretvorbe nad kruhom i vinom i snagu pretvorbe srdaca. Blagoslovi njihov rad bogatim plodom i podari im jednom krunu vječnog života. Amen.
Sv. Terezija od Djeteta Isusa

Za svećenike
Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ, da se tvoje ime proslavi u našoj župi, u našim obiteljima i našoj domovini. Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ, da dođe tvoje kraljevstvo u naša srca i u srca naše djece. Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ, da u svim danim bude slavljena Sveta žrtva, Sveta misa, za zadovoljštinu naših grijeha i utjehu živima i mrtvima. Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ, da nam oni opraštaju grijehe u tvoje ime, našim dušama daruju život i mir našim srcima. Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ, da nas jačaju u životu i posebno u smrti tvojim svetim sakramentima. Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ, da poučavaju našu djecu ljubiti tebe i služiti tebi. Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ, da posvećuju naše mlade i vode i na čistim putovima Kristu. Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ, da nam propovijedaju istinu i pravednost i poučavaju nas ljubiti jedni druge. Gospodine, daruj nam svećenikâ, svetih svećenikâ!
Pomolimo se: Svemogući vječni Bože, milosno usliši našu molitvu i izlij bla-goslov Duha Svetoga i puninu nebeskih darova na tvoje sluge koje si izabrao u svećeništvo, da jednom službu koju im trebaš povjeriti vrše na čast i spasenje duša i tako s nama dospiju u vječni život, po Kristu našem Gospodinu! Amen.

Za svećenike
O Isuse, ti Dobri pastiru, probudi u svim župama svećenička, đakonska, redovnička, misionarska zvanja i zvanja angažiranih laika prema zahtjevi-ma cijelog svijeta kojeg ljubiš i želiš spasiti. Povjeravamo ti prije svega naše župe. Stvori među nam duhovnu klimu prvih kršćana da možemo biti dvorana molitve Posljednje večere u ljubećem primanju Duha Svetoga i njegovih darova. Pomozi našim pastirima i svim ljudima koji su posvećeni za služenje u Crkvi. Vodi korake onih koji su razumjeli tvoj poziv i pripre-maju se na sveta ređenja ili na život po evanđeoskim savjetima. Usmjeri pogled ljubavi na mnoge spremne mlade ljude i pozovi ih u nasljedovanje tebe. Pomozi im razumjeti da se samo u Tebi mogu potpuno ostvariti. Dok povjeravamo ove velike nakane tvojeg Božanskog srca moćnom Marijinu zagovoru, Majci i uzoru svih zvanja, vapijemo tebi da ojačaš našu vjeru u sigurnosti, da će Nebeski otac uslišati naše molbe koje po tvojem nalogu upućujemo njemu. Amen.

Za redovnička i svećenička zvanja
O Isuse, Dobri pastiru, ti si došao izgubljene potražiti i učiniti blaženim. Ti si svećeništvo osnovao Crkvi, koje treba nastaviti tvoje djelo u svim vreme-nima. Stalno vapijemo tebi, pošalji radnikâ u tvoj vinograd! Pošalji dostoj-ne svećenike u tvoju svetu Crkvu! Pošalji nam redovnikâ! Pošalji nam čas-nih sestara! Daj da svi koje si odvijeka izabrao za služenje tebi, slijede tvoj zov, ali da se nijedan nepozvani ne uvuče u tvoje svetište.
Ojačaj sve redovničke i svećeničke duše u njihovom teškom pozivu i bla-goslovi sve njihove muke i poslove. Neka budu sol zemlje da sve sačuvaju od pokvarenosti, svijetlo svijeta da osvjetljuju sve vjernike riječju i primje-rom. Podari im mudrost, strpljivost i čvrstinu da unaprjeđuju tvoju čast, šire tvoje kraljevstvo u srcima ljudi i vode u vječni život njima povjerene duše. Amen.
Marijo, Kraljice apostola, moli za nas!

Za redovnička i svećenička zvanja
Božanski Spasitelju Isuse kriste, koji si povjerio svećenicima kao tvojim zastupnicima cijelo djelo otkupljenja i spasenje svijeta, po rukama tvoje presvete Majke prikazujem ti današnji dan, sve molitve, poslove, radosti, žrtve i patnje za posvećenje tvojih svećenika i svećeničkih kandidata. Podari nam zaista svete svećenike koji izgaraju vatrom tvoje božanske ljubavi, ništa drugo ne traže nego tvoju veću čast i spasenje naših duša. Očuvaj ih svim nutarnjim i vanjskim opasnostima i brani ih posebno protiv onih koji vrebaju na njihove kreposti i ugrožavaju njihov sveti ideal sveće-ništva.
Marijo, ti dobra Majko svećenika, obrani sve svećenike tvojom moćnom zaštitom i vodi dobrom majčinskom rukom natrag Dobrom pastiru i one, zalutale svećenike, koji se iznevjeriše svojem uzvišenom zvanju. Amen.

Za redovničke i svećeničke kandidate
Božanski Spasitelju i vječni Veliki svećeniče Isuse Kriste!
Ti si posebnom ljubavlju izabrao tvoje svećenike. Svim žarom mojeg srca preporučujem Ti sve redovničke i svećeničke pripravnike. Ispuni ih već sad u njihovim godinama obrazovanja pravim svećeničkim duhom. Daruj im živu vjeru, duboki duh molitve, vatrenu ljubav prema tebi i tvojoj svetoj Crkvi, duboku pobožnost prema Presvetom oltarskom sakramentu i tvojoj Preblaženoj Majci i neumornu požrtvovnost za spasenje duša. Prosvijetli i blagoslovi i sve njihove odgojitelje i učitelje u njihovim odgovornim zada-ćama.
Marijo, ti dobra Majko svećenikâ, zaštiti buduće svećenike, sačuvaj ih u svim opasnostima koji prijete njihovom svetom zvanju. Izmoli im zdravlje i napredak u svetoj znanosti. Podari im nužnu pomoć, da nitko zbog siro-maštva ne bude isključen od svećeništva. Prije svega zaštiti ih u svim borbama mladosti, da sačuvaju neokaljanom svoju čistoću srca i jednom postanu sveti svećenici. Udalji sve one od svećeničkog dostojanstva koji nepozvani teže za njim. Ne dopusti da roditelji ili rodbina u svojoj krivo shvaćenoj ljubavi ili iz neplemenitih nakana tjeraju svoje sinove u sveće-ništvo.Svi sveti apostoli, biskupi, redovnici i svećenici, njihovi sveti mladenački zaštitnici, molite za redovničke i svećeničke pripravnike. Sačuvajte ih i pomozite im postati pravim apostolima, svetim posrednicima između Boga i ljudi i sigurnim vođama u nebo neumrlim dušama. Amen.
Za mornare
Gospodine, ti si vodio naše oce preko Crvenog Mora i proveo kroz silne vode i pjevali su zato hvale tvojem imenu. Molimo te vapijući, ukloni od tvojih slugu na brodovima sve opasnosti i uvijek ih zaštićuj da stignu u željenu luku i imaju mirnu plovidbu.
Gospodine, molimo te, primi molitve tvojih slugu s darovima što ih prinosimo, i sačuvaj mornare od svih opasnosti za koje slavimo ova tvoja otajstva.
Posvećeni božanskim otajstvima trajno vapijemo, Gospodine, tvojem veličanstvu i molimo, sačuvaj tvoje sluge od grijeha kojih se sjećamo po nebeskim darovima, snagom svetog križa i milostivo ih spasi od svih opas-nosti. Amen.

Za umiruće
Isuse Kriste! Ti Sine Božji i Sine Djevice Marije, Bože i čovječe, koji si prolio u strahu krvavi znoj za nas na Maslinskoj gori, udostoj se ponuditi i žrtvovati tvoj krvavi znoj Bogu, tvojem nebeskom Ocu za sadašnjost ovog umirućeg čovjeka. Ukoliko je zaslužio vječno prokletstvo svojim grijesima, ukloni ga od njega. To te molimo, vječni Oče, po našem Gospodinu Isusu Kristu, tvojem ljubljenom Sinu, koji s tobom živi i vlada u jedinstvu Duha Svetoga sada i uvijeke. Amen.

Za umiruće
Sveta Majko Božja, molimo te budi sa svim tvojim anđelima i svetima u svim Svetim misama što se danas slave na cijelom svijetu, i izlij na umiruće grešnike Predragocjenu krv Isusovu sada i na času njihove smrti, da zadobiju milost savršenog pokajanja i budu spašeni od vječnog prokletstva. Amen.

Za naše prijatelje
Oče, sačuvaj one koje volim. Sačuvaj ih kao moje vlastito srce u kojem nosim njihova imena. Štiti ih od svih kušnji i neka njihove misli donesu plodove kojima proslavljaju tvoje ime. Neka nikakve brige ne obuzmu njihove duše da jaki ostanu koristeći svoje snage. Izlij tvoj mir na njihov odmor i svakog jutra obnovi tvoje zadovoljstvo nad njima. Daj im uživati prave zemaljske radosti koje pripravljaš čistim dušama. I jednom dovedi ih u kraljevstvo tvojih anđela, da bismo u blaženstvu ljubavi sjedinjeni u vječnosti slavili tvoje ime. Amen.

Molitve za redovnike(ce) i svećenike
Gospodine Isuse Kriste, Ti vječni Veliki svećeniče, tebi se utječemo:Pošalji tvojeg Duha Svetog našim obiteljima, da u njima djeca odrastaju po življenoj vjeri, koja će se kasnije odlučivati za redovnički život i svećeništvo.Podari našima mladima, da pronađu uzore na svojem životnom putu koji će im biti orijentacija, oslonac i ohrabrenje za duhovni život.
Pomozi svim redovnicima(cama) i svećenicima da prihvaćaju službu propovijedanja s radošću i izdržljivošću i ljudima uvjerljivo žive tvoju ljubav.
Budi milosrdan onim redovnicima(cama) i svećenicima koji su napustili svoje služenje tebi.
Daruj milost našem papi, kardinalima i biskupima, da vode našu Crkvu u mudrosti, strpljivosti, dobroti i širokim pogledom a obo-ružaj ih tvojim oružjem protiv mnogostrukih zlih sila.
Ispuni sve kršćane predanjem na njihovom radu da svojim primje-rom odgovorno surađuju na izgradnji i održanju tvojeg kraljevstva.
Primi u tvoju božansku slavu sve redovnike(ice), svećenike i laike koji su posvetili tebi svoj život i služenju Crkve.
Gospodine Isuse Kriste, ti si nam dodijelio redovnike(ice) i svećenike da po njima upoznamo tvoju ljubav i vjernost i tvoja Vesela vijest zrači u ovom svijetu. Zato ti dovijeka zahvaljujemo, veličamo i slavimo te. Amen.

Molitva kod bolesnog djeteta
O dragi Spasitelju, moj dragi Spasitelju, tvoje ruke na križu zagrlile su me i pritisnule me tebi na križ. Želiš me imati sa sobom, jer si tako sam i napušten. O rado sam s tobom. Amen.

Molitva žene bez djece
Nebeski oče! Ti znaš kako bismo rado primili djecu iz tvoje ruke a njima bismo željeli podariti očinsku i majčinsku ljubav. Uskratio si nam milost te ljubavi. Klanjamo se tvojoj neiscrpivoj mudrosti. Tim više želim ljubiti svojeg muža majčinskim predanjem. Želim darovati svoju majčinsku ljubav, koja je tvoja milost i udio na tvojoj beskrajnoj ljubavi, siromašnoj djeci, bolesnim i potrebitim ljudima u djelima kršćanske ljubavi i milosrđa. Božanski Spasitelju, vjerujem tvojoj riječi: “što ste učinili najneznatnijem od moj braće meni ste učinili”. Stoga darujem tebi svoju ljubav. Možda mi pošalješ neko siromašno dijete koje je potrebno moje ljubavi. Rado ću mu pomoći majčinskom ljubavi i sebe podsjetiti na tvoju riječ što si je rekao tvojim učenicima: “tko primi jedno dijete od ovih malenih, mene prima”. Svu tihu patnju, koja je povezana s križem neimanja djece, prikazat ću za svoje susestre koje često nose tako teški križ svojim brigama za malu i veliku djecu. Prikazat ću je za onu siromašnu djecu koja nemaju nikakvog vjerskog odgoja, kojima posvjetovnjačene majke uskraćuju najdraže i najbolje što jedna majka može dati svojoj djeci: tebe samog, o moj Spasitelju, vjeru, ljubav, povjerenje i vjernost tebi. Moj Gospodine i moj Bože! Primi moj dar žrtve i pomozi svim majkama zaista odgajati kršćanski i pobožno njihovu djecu. Amen.

Molitva za papu
Gospodine Isuse Kriste, Sine Božji, Glavo tvoje svete Crkve, zaštiti našeg papu Franju. Pomozi da on vodi tvoj sveti narod i sve vjernike na putu koji ide tebi. Daj da njegove riječi i djela dodirnu srca svih ljudi u svijetu koji te još ne poznaju i onih, koji su se udaljili od tvojeg puta i tvojeg Evanđelja.
Presveta Djevice, ti si velika zaštitnica našeg pape, prekrij svojim plaštem ovog papu da ti dostojno služi i potpomaže tvoje planove za spas svijeta.
Sveti Franjo Asiški, uvijek snažno zaštićuj našeg papu koji nosi tvoje ime.
Amen.

Molitva za djecu
Nebeski oče, pun brige preporučujem ti svoju djecu. Zaštiti i vodi ih tvojom dobrom rukom. Za tebe sam ih rodio i za tebe su ponovno rođeni na krštenju za tvoju djecu. Označeni su tvojim svetim križem. Pomozi da taj znak nikad ne prezru. U vjeri u tebe i tvojeg sina Isusa Krista odgojio sam ih za tebe. Pomozi, da ostanu vjerni i postojani u svetoj vjeri. Tvoja sveta Crkva postala im je zavičajem od djetinjstva. Pomozi da se oni nikad ne otuđe tom svojem zavičaju. Ispuni ih snažnom radošću da služe tebi. Ispuni ih hrabrošću i snagom da dostojno žive kao pravi kršćani. Podari i meni budno oko, mudrost, strpljivost i ljubav da svoju obvezu ispunim kao kršćanski otac ili majka i tebi privedem svu moju djecu u vječni život.
Marijo, Nebeska majko, zaštiti svu moju djecu i vodi ih Isusu, našem Gospodinu i Spasitelju. Amen.

Molitva za djecu
Bože, ti si sve stvorio i tvoje stvorenje držiš na životu. Ti ljubiš nevinost i čistoću. Blagoslovi našu djecu, čiju čistoću i jednostavno djelovanje prikazujemo tebi. Sačuvaj im radost života. Daj im svima udio brižljive roditeljske ljubavi. Pomozi im rasti u vjeri u tebe i udalji od njih svako zlo.
Sveti Ante, prikaži Bogu našu molitvu. Pomozi našoj djeci i nama i jačaj nas uvijek tvojim zagovorom. Amen.

Molitva za Crkvu
Usliši Gospodine molitvu tvoje Crkve. Zaštiti je od svih neprijatelja i od svake zablude da tebi služi u punoj slobodi. To te molimo po Isusu Kristu našem Gospodine. Amen.

Molitva za one koji su u nevolji
Dobri Nebeski oče, klanjamo ti se i slavimo tvoje sveto ime, jer prevelika je tvoja ljubav. Ti si iz ljubavi čak predao za nas tvojeg jedinorođenog Sina i na sebe je uzeo svu neizrecivu muku da bi nas otkupio. Zato te molim svim srcem: pomozi našu braću i sestre na cijeloj zemlji koji su u bijedi i nevolji, pogođeni katastrofama, izmučeni ratom i glađu, ugroženi otrovnim zračenjem i kušani teškom bolešću. Pošalji tvoju moćnu anđeosku vojsku utješiti, ojačati i tvojim svijetlom prosvijetliti te ljude, da budu nošeni tvojom nutarnjom snagom i sve mognu izdržati. Neka u njima bude živa svijest, da ti, o Bože neba i zemlje, ne ćeš njihovu propast nego njihovo spasenje, jer upravo po ovoj nevolji mogu njihove duše sazreti za nebo, tamo gdje nema nikakve žalosti i nikakve nevolje, nego samo vječna radost. Bože, koji nemoguće možeš učiniti mogućim, zahvaljujemo ti za tvoju pomoć što sitiš gladne, zaustavljaš neprijateljske postrojbe i činiš neopas-nim opasna zračenja. Sad punim povjerenjem polažemo cijelo čovječan-stvo u oba srca Isusa i Marije i prikazujemo ti ih, Nebeski oče, da ih primiš u tvoje milosrđe. Amen.

Molitva za jednog bolesnika
Sveti Ante, svima si pomogao koji su se utjecali tebi. Stoga molim za ovog bolesnika koji mi je vrlo bliz. Zagovaraj ga kod Boga da mu udijeli zdravlje i da može uvijek veličati Božju dobrotu, ili barem zauzmi se da mu barem budu ublažene njegove patnje i da ima snage prihvatiti Božju volju. Za vrijeme svojeg života bio si prijatelj patnika i do kraja im služio i činio čudesa. Zaštićujući pomozi i nama. Utješi naše srce i daj da sve tjelesne i duhovne patnje budu plodonosne za vječni život. Amen.

Molitva za oproštenje pretcima
Gospodine Isuse, prikazujem ti svoje pretke i njihove grijehe. Umrli su s istim problemima koje imam i ja, i oni su potrebni moje molitve. U njihovo ime preuzimam njihove grijehe i dajem ih tebi. Isuse, molim te da im oprostiš. Isuse operi nas sve i učini čistima tvojom Predragocjenom krvlju i oslobodi nas! Isuse, hvala ti! Isuse, slavim te! Isuse, hvalim te!

Molitva za milosrđe
Molimo te, Nebeski oče, za sve žive i mrtve cijelog svijeta. Vječni Oče, budi blag i milosrdan našim pretcima. Budi sućutan s nama i oprosti nam naše grijehe i oprosti grijehe našim pretcima. Oprosti nam svima i budi nam milostiv zbog muke, razapinjanja i uskrsnuća tvojeg Sina. Očisti i operi nas dragocjenom krvlju Isusa Krista. Zato te molimo po Isusu tvojem Sinu. Amen.

Molitva za oslobođenje
Gospodine Isuse Kriste, zahvaljujem ti i slavim te, da si me oslobodio i uvijek me činiš slobodnijim. Zahvalno prihvaćam ovo oslobođenje i potvrđujem i obnavljam ga. Neka ono djeluje po Duhu Svetom i po Isuso-voj krvi! Molim te, sve opet posvema oslobađaj sa svim popratnim pojavama. Opečati me i sve ljude tvojim Presvetim srcem i ispuni me milošću Duha Svetoga! U znaku križa i u ime Boga, Oca, Sina i Duha Svetoga. Amen. Aleluja.
Sveta Marijo, majko Isusova moli za mene! Sveti arkanđele Mihovile bori se za mene! Sveti anđele čuvaru zaštiti me!

Molitva za obraćenje sv. Anti
Sveti Ante ti veliki sveče, ti si uložio sve svoje snage, štoviše sav tvoj život za spasenje tvojih bližnjih i nevjernike vraćao Bogu. Božansko milosrđe poslužilo se tobom da bi obratilo grešnike. Zato te molim za tvoj zagovor kod Gospodina za ovog čovjeka (…..) koji mi je tako bliz, a koji se udaljio od Evanđelja i naše svete vjere. Daj da on opet nađe izgubljenu vjeru, ispunjava dužnosti vjere i više ne odbacuje Božje prijateljstvo. Ne dopusti da se izgubi za vječnost, nego se posve zauzmi da zadobije milost ponovno postati božjim djetetom i predati se božanskom milosrđu i tako postići vječno blaženstvo. Amen.
Molitva za zvanja

Gospodine Isuse Kriste, ti si pozvao koje si htio. Pozovi mnoge od nas na rad za tebe i s tobom. Ti koji si pozvane prosvijetlio tvojom riječju, pros-vijetli i nas darom vjere u tebe. Ti koji si im pomagao u poteškoćama, pomozi nam nadvladati naše poteškoće, one današnjih mladih! I kad pozi-vaš nekoga od nas da ti se posve posveti, onda neka ga tvoja ljubav zagrije od prvog trenutka, pomogne mu rasti i do konca ostane neokaljanim. Amen. Ivan Pavao II

Molitva za ozdravljenje
O moj Isuse, moleći velikim povjerenjem uzdižem ti svoje srce. Dokle god držiš za boljim ostaviti me bolesnim, želim ti se posve predati. Ali ja čeznem za pomoći i stalno te molim opet mi darovati snagu! O Isuse, ti toliko ljubiš i tako si dobar a mnogim si već pomogao, pomozi i meni! Pritisni me na svoje božansko srce, i bit ću zdrav. Zagrli me tvojim brižljivim očinskim rukama i ja ću ustati. O Isuse, u tvoje Srce, duboko u njega polažem ovu molbu i prepuštam je sad tvojem nahođenju. Već sad zahvaljujem ti za svaku pomoć koju mi šalješ. Ta znam, ti uvijek daješ ono što je najbolje za tvoje dijete. Daj, o Isuse, da te razumijem u svemu, bilo u zdravim ili boles-nim danima, da otkrijem tvoje nakane i nikad te pogrešno ne razumijem u tvojoj beskrajnoj dobroti i ljubavi. Tako će moje srce biti zahvalno u svim slučajevima ovog života i proslavljati tvoju dobrotu u patnjama i rados-tima. Ti, dragi Bože, dijeliš samo dobročinstva, učini moje srce zahvalnim i razumnim. O Isuse, primi sad duboko u tvoje srce moju iskrenu molbu za zdravlje s obećanjem biti ti vjernijim u zdravim danima nego dosad i tebi posve posvetiti svoju dušu. Daj snage i mojoj duši biti tebi vjernim. Pomozi mi, o Isuse. Pomozi, o Marijo. Poznajete moju nevolju, čekam na vas. Amen.

Molitva za slobodu svetom Anti
Sveti Ante, ti nadvladatelju svih pogreški i svakog ropstva, u našim danima utječemo ti se najdubljim srcem za pomoć. Izgubili smo izvanrednu ljepotu i slobodu. Molimo te, opet nam je ishodi. Pouči nas cijeniti je, ljubiti je braniti je. Pomozi nam u nama nadvladati ropstvo, da među nama nestane laskanje, sve optužbe, osvete i mržnje, miješanje u tuđe stvari, da ne kopam jame pod drugima. Sveti Ante, molim te pomozi meni i mojem narodu iz pogrešaka i nemarnosti ustati svijetlom jutru. Amen.

Molitva za mir
Gospodine, svemogući Bože, koji mijenjaš i novo stvaraš, ti Bože očinskog mira i majčinske ljubavi. Naša srca puna nade usmjerena su tebi: Tvoja Crkva na obalama Sredozemnog mora proživjela je porodiljne bolove i svoje dječje godine. Ostani sa tvojom Crkvom koja raste širom svijeta, da sazrije do potpunog jedinstva. U ovom vremenu rasta molimo te za dar promjene. Obnovi u nama duh zajedništva. Oblikuj naše misli u misli mira. Daruj nam iskustvo tvojeg mira. Daj nam hrabrosti i pokretljivosti prihvatiti promjene kod nas samih i kod drugih, kod onih koji trpe, i kod onih koju prouzrokuju trpljenje, kod žrtava i počinitelja i kod svog tvojeg naroda. U svijetu punog nasilja i mržnje daruj nam hrabrosti sijati ljubav i slogu. Hrani nas sjemenom jedinstva a daruj nam uviđavnost vidjeti sukobe među nama i učiti ih rješavati.
Pripravljaj našu dušu, naše srce i ruke da pospremimo tvoju žetvu. Amen.

Molitva za pokoru i obraćenje
O Bože, budi mi milosrdan i blag. Daruj mi pravu svijest mojih grijeha, pravo kajanje i milost obraćenja i spasenje. Budi sućutan sa mnom i oprosti mi moje grijehe.
Očisti me i operi me predragocjenom krvlju Isusa Krista. Amen.

Molitva za zaštitu
Isuse, opečati mene i moju obitelj i sve što posjedujemo tvojom dragocje-nom krvlju. Snagom tvojeg svetog imena razoružaj sve zle sile i vlasti koje nas danas nastoje pobijediti razilaženjima, katastrofama, nesrećama, bolestima ili na neki drugi način. Zaštiti nas vatrom tvojeg Duha Svetog sve. Amen.

Molitva za pokoru i obraćenje
Nebeski oče, pomozi mi opraštati. Isuse pomozi mi oprostiti svim srcem, tako kako ti to hoćeš. Daj mi snage oprostiti kako ti to hoćeš. Oče u tvoje ime i tvojom snagom opraštam svima koji su uvrijedili i nanijeli mi bol. Svima opraštam svim srcem. Oče, pomozi drugima oprostiti mi kojima sam nanio bol. Oslobodi ih od svih loših misli, navezanosti i sila. Isuse, ispuni ih Duhom Svetim. Isuse, dođi mi i budi sa mnom u svim situacijama mojeg života. Dodirni me i ozdravi sve nutarnje i duhovne rane i obnovi me. Isuse, oslobodi me od svih navezanosti i ozdravi sve rane, moj strah, depresije, misli o samoubojstvu i sve strahove. Amen.

Molitva za svećenike
Gospodine Isuse Kriste, vječni Veliki svećeniče, sačuvaj tvoje svećenike tvojim Presvetim Srcem gdje im nitko ne može naškoditi.
Sačuvaj neokaljanim njihove posvećene ruke kojima svednevice dodiruju Tvoje sveto tijelo. Sačuvaj čistima usne koje porumene od Tvoje predragocjene krvi. Očuvaj čistim i nezemaljskim njihovo srce što je opečaćeno uzvišenim znakom Tvojeg slavnog svećeništva. Daj im porasti u ljubavi i vjernosti prema Tebi i sačuvaj ih od okaljanosti svijetom. Daruj im snagom pretvorbe nad kruhom i vinom i snagu pretvorbe srdaca. Blagoslovi njihov rad bogatim plodom i podari im jednom krunu vječnog života. Amen. Sv. Terezija od Djeteta Isusa

Molitve za pokojnu rodbinu i prijatelje
Zahvaljujemo ti, Gospodine Bože, za ovog čovjeka što nam je bio tako blizak i drag i koji je tako iznenada otišao s ovog svijeta. Zahvaljujemo ti za svo prijateljstvo što nas je povezivalo s njim i za sav mir koji je unosio među nas. Zahvaljujemo ti što je po patnji naučio vjernost tebi i da je u svojoj nesavršenosti bio nam drag čovjek
Molimo te, Gospodine, da svi koji smo s njim bili povezani, i sad upravo zbog njegove smrti budemo dublje uzajamno povezani. I na zemlji mognemo zajednički u miru i prijateljstvu upoznati tvoje obećanje. Ta, i u smrti ti si nam vjeran. Amen.

Molitve za pokojnu supruga ili suprugu
Nebeski oče, ti si mojeg muža (moju ženu) uzeo sebi. Zajednički hodili smo dio našeg života. Puno smo toga zajednički dijelili, radosti i boli, radosne i bolne časove. Bilo je lijepo i kad nije bilo uvijek lako. Zato ti, hvala. Sad je moj muž (moja žena) prvi stigao na cilj. Ostajem sam(a). Nagradi mu (joj) svu ljubavi i vjernost vječnom radošću, a meni daj snage kazati: neka bude tvoja volja, i kad je neshvatljiv tvoj put. I daj da budemo zajedno u nebu. Marijo, tješiteljice žalosnih, moli za nas. Amen.

Molitve za pokojnu rodbinu i prijatelje
Kod smrti bliskog čovjeka
Gospodine, (……..) je mrtav. Moram do kraja shvatiti što je to. Gospodine, njegov pogled nikad me više ne će susretati. Njegova ruka ne će više nikada držati moju ruku. On je mrtav, on više nije ovdje. Ti si uskrsnuće i život. Tko vjeruje u tebe, živjet će, i ako umre. Daj da se probudimo kod tebe, Gospodine. Daruj mu vječni život kojemu težimo, Gospodine.
Može li nas prevariti naša čežnja? Gospodine, ti si to obećao. Za njega koji je mrtav, podsjećam te na tvoju riječ: tko u mene vjeruje, živjet će! Amen.

Molitve u bolesti

Nebeski oče, teško mi pada kazati: neka bude tvoja volja. Satrven sam i nemam više nimalo hrabrosti. Bolovi su nepodnošljivi. Sve što je činilo moj život, izgleda mi nestalim: blizi ljudi, moj posao, moje radosti, sav moj sva-kodnevni posao. I kad sam obeshrabren, Gospodine, želim pokušati kazati da onomu što jest, mojim bolima, mojoj slabosti, mojoj bespomoćnosti. Želim sve podnijeti, koliko je to moguće. Neka moja patnja ne bude uza-ludna. Možda je korisna onima koji rade i bore se za tebe. Neka bude tvoja volja. Tvoj Sin pokazao je na križu da patnja nije uzaludna. Hvala ti da to znam. Blagoslovi me, Oče. Blagoslovi sve ljude koji mi čine dobro i pomažu. Blagoslovi sve, koji moraju trpjeti kao i ja. I ako ti hoćeš, daj da ozdravimo ja i drugi. Neka bude tvoja volja. Amen.

Za progonitelje i neprijatelje
Molimo te, Gospodine, uništi oholost naših neprijatelja tvojom jakom rukom. Gospodine, snagom ovog otajstva podari nam očišćenje od naših skrovitih grijeha i oslobođenje od neprijateljskih zamki. Ti naš zaštitniče, Bože, pogledaj na nas i čuvaj nas od neprijateljskih napada, da bismo ti mogli služiti bez ikakvih uznemiravanja. Amen.

Daj mu
Daj mu snage. Daj mu oslonca. Daj mu hrabrosti. Daj mu strpljivosti. Daj mu ljubavi. Daj mu razuma. Daj mu snage da sve može podnositi što mu sudbina dodijeli. Daj mu oslonca, da nikad ne izgubi nadu. Daj mu hrab-rosti, da si postavi ciljeve koje može ostvariti. Daj mu strpljivosti, da nikad ne izgubi radost. Daj mu ljubav, da nauči živjeti. Daj mu razuma, da ga nauči živjeti.

U brizi za dušu (jednog) djeteta
Nebeski oče, nosim teški križ. Mije dijete ne sluša više tebe i tvoju Crkvu. Bojim se za njegovu dušu. Ti si mi je povjerio. Želim ti je vratiti natrag. Daj mojem sinu (mojoj kćerki, mojem mužu) čeznuće izgubljenog sina za očinskom kućom. Neka osjeti, kako je gorko ostaviti tebe, ali neka ne propadne. Povrati ga sebi.
Razapeti Spasitelju, čak i tebi križ je bio težak. U gorčini smrti molio si Oca: moj Bože, zašto si me ostavio. Evo, padam pod težinom svojeg križa. Po Proroku rekao si: može li majka zaboraviti svoje dijete? I kad bi ona to mogla, ja tebe ne mogu zaboraviti. U svoje ruke i noge i u svoje srce upisao sam te krvlju. Božanski Spasitelju, ti ljubiš moje jadno dijete (mojeg nesret-nog muža/ženu) više nego ga ja mogu ljubiti. Po tvojoj Predragocjenoj krvi spasi njegovu (njezinu) dušu. I ako bih morao moliti i trpjeti do zadnjeg smrtnog časa, uzdam se u tebe. Žrtvujem ti svoj život za svoje drage. Dobri Pastiru, pođi za izgubljenom ovčicom i vrati je natrag u svoje stado. Duše Sveti, ti si vječno svjetlo. Neka je daleko tama i smrt. Prosvijetli moje dijete (mojeg muža) svjetlom milosti. Uzmi tamu iz njegove duše i gorčinu grijeha. Učini ga (nju) nemirnim i raskajanim, dok se ne smiri u tebi. Draga Majko Božja, ti utočište grešnika, ti osjećaš moju bol i moju majčinsku brigu. Založi se za moje dijete (mojeg muža/ženu). Gospino dijete ne će se izgubiti, zato budi mu (joj) Majka. Sveti Josipe, ti vjerni zaštitniče Božanskog djeteta i njegove Majke, zaštiti moje dijete (mojeg muža/ženu). Vi anđeli i nebeski sveci i vi duše u čistilištu, vama preporučam svoje izgubljeno dijete (izgubljenog muža/ženu). Amen.
Molitva bolesnika za one koji ne mogu moliti
Isuse, ti znaš da ne mogu dobro moliti. Moja duša je umorna. Ti me već razumiješ. Molim te, pogledaj na moje srce koje nijemo i bolesno uzdiše pred tobom. Pokazat ću ti što već dugo želim ti reći. Ti vidiš u mojem srcu da i sam želim biti zaista trpjeti. Često sam tako slab i posrćem, ali ti me zacijelo poznaješ i milosrdan si s mojom bijedom. Ti si zaista dragi Bog, moj dragi Spasitelj, strpljiv si sa mnom i kad ne mogu puno moliti. Ti me nijemog razumiješ, sve do u najtiše kutke mojeg srca. Sve iz njega izvuci što u njemu nađeš. Ponesi sve molbe i sve uzdahe tebi. Pogledaj na moju dobru volju, posve odano trpjeti za tebe. Daruj mi milost biti strpljivim i ne žaliti se. Ah, štoviše ti znaš što je u mom srcu i to mi je utjeha. Amen.

Pomolimo se
Pomolimo se za mudrost, da uživamo plod pravog stabla života, Krista, i kušamo njegovu životvornu snagu. Pomolimo se za dar razuma, da naše duhovno oko bude prosvijetljeno. Pomolimo se za dar savjeta, da po Božjem vodstvu idemo pravim putovima. Pomolimo se za dar jakosti, da obeskrijepimo napad Zloga. Pomolimo se dar znanosti, da prožeti svjetlom tvojeg svetog nauka razlikujemo dobro od zla. Pomolimo se za dar ljubavi, da u sebi potičemo srdačno milosrđe. Pomolimo se za dar straha, da nađemo mir u svetom štovanju tvoje božanske veličine. Amen.

Majko milosrđa, moli za nas
Molitva za djetetov dobar izbor zvanja
O Bože, tvoja mudra providnost predodredila je svakom čovjeku njegov životni put i odredila mu zvanje u kojem će postići svoje spasenje tebi na čast i za dobro bližnjih. Prosvijetli moje dijete tvojim božanskim svjetlom i pošalji mu tvojeg Duha Svetog, Duha savjeta, da pri ovoj važnoj odluci izabere i postane što će mu služiti za ovovremenu i vječnu sreću. Duše Sveti, prosvijetli me, tvoju službenicu, da mognem pomoći svojem djetetu u spoznaji i postizanju njegovog zvanja ne prisiljavajući njegovu slobodu ili protiviti se tvojem nutarnjem vodstvu. Ti, o Bože, dao si mi moje dijete. Kao što je draga Majka Božja žrtvovala Spasitelja u hramu, kao što ti je Samuelova majka posvetila svoje dijete, tako posve tebi darujem svoje dijete: pozovi ga u ovaj ili onaj stalež, kamo i u čemu ti hoćeš, da ono ispuni samo tvoju volju i bude sretno, sad na zemlji i jednom u vječnosti. Amen.

Zaštitnik umirućih
Premudri Bože, neshvatljiva bila su tvoja vodstva u životu svetog Josipa. Nisi mu dopustio doživjeti Isusova djela i čuda. Ali dao si mu milost i utjehu umrijeti na Isusovim rukama: daruj i nama milost u Isusu završiti naš život. Isuse, Sine Božji, pripravio si nam poputbinu u svetom sakramentu da nas ojačaš za odlazak Ocu. Daj nam hrabro gledati smrti u oči i daruj nam u pravo vrijeme Kruh života.
S pobožnim starcem Šimunom želimo onda moliti: Sad otpuštaš slugu svoga, Gopodaru, u miru, jer vidješe oči moje spasenje voje. Sveti Josipe, budući da si umro na Isusovim rukama, štujemo te kao zaštitnika umirućih. Po tvojem zagovoru očuvaj nas od nagle i nepripravne smrti. Izmoli svima, koji će još danas umrijeti, da umru u milosti Božjoj. Ishodi grešnicima milost obraćenja i svima radosno povjerenje u svojeg Spasitelja. Amen.

Borci Crkve
Gospodine, daruj mi duh pravog posluha tvojoj Crkvi. Rado bih htio da me vodi tvoja Crkva. U klubu mladih ili sportskom klubu bez prigovora podlažem se njihovim odredbama. Kod Crkve suviše lako sam sklon prihvatiti sve njezine pouke, ali prezirati njezine životne upute. Ne, Gospodine, ti želiš da slušam Crkvu kad mi tumači svoje mišljenje. Neka me podučava i vodi u svakodnevnici mojeg života. Tko sluša Crkvu, tebe sluša, Gospodine. Ne mogu biti tvojim učenikom, ako joj uskraćujem posluh. Daj mi shvatiti kako veoma ovisi uspješno djelovanje jedne zajednice o posluhu. Pomozi mi, Gospodine, biti odanim sinom tvoje svete Katoličke crkve. Amen.

Za oslobođenje zarobljenih
Gospodine, ti si oslobodio okova svetog Petra apostola i dao mu nepo-vrijeđen umaći. Razriješi lance tvojeg sluge koji je u zarobljeništvu, i daj mu po zaslugama svetog Apostola nepovrijeđen ponovno zadobiti slobodu.
Gospodine, molimo te, po ovim darovima neka siđe obilan blagoslov. Neka oslobodi lance onog zarobljenika i ishodi mu skoru radost njegovog oslobođenja.
Molimo te, Gospodine, milostivo usliše naše molitve i oslobodi tvojeg slugu iz lanaca i tamnice snagom ovog sakramenta što smo ga primili. Amen.

Za pomoć u smrtnom času

Marijo, moja predraga Majko,
Budi sa mnom u smrti mojoj.
Kad jednom dođe moj zadnji čas,
I kad je bolima izranjeno moje srce,
Ne daj mi uzaludno otići,
Nego mi pomozi.

Marijo, moja predraga Majko,
O da te nađem u pravi čas.
Kad me napušta sve zemaljsko,
Tad se čvrsto držim tebe.
I u smrti ne ostavljaj me samog,
Ne, budi Majko sa mnom.

Marijo, moja predraga Majko,
Tebi vapijem tražeći te…
Uzmi na srce u zadnjem smrtnom času
Tvoje umorno dijete,
Na kojem sam tako nježno
I dobro počivao u ponekoj već patnji i boli…

Marijo, moja predraga Majko,
Znam, ti me ne ostavljaš
I kad mi se srce umirući lomi
Prati me na Sud.
I zagovori me kod Sina tvojeg
Ljubljena Majko moja.

Marijo, moja predraga Majko,
Srdačno te pozivam.
Molim te tako vjerno i često,
Neka onda bude kako sam vjerov’o.
U umiranju budi sa mnom,
I uvedi me u nebo. Amen.

Za posvećenje našeg rada
Sveti Josipe, ti si zaštitnik rada i uzor radnicima. U tvojem zvanju radio si temeljito i pouzdano. U svojem radu vidio si služenje ljudima: ljudima koji su te zamolili za posao, i ljudima koji su ti bili povjereni: Isus i Marija.
Ti si u poslu vidio još jedan viši nalog, služenje Bogu. Zato si ga rado obavljao unatoč svim poteškoćama i nevoljama i tim posvetio svoj radni dan. Izmoli mi (nam) milost isto tako radosno započeti posao u svijesti tako služiti bližnjima i konačno Bogu i tako ispuniti riječ Sv. pisma (Kol 3,17.23-25): “I sve što god činite riječju ili djelom, neka bude u ime Gospodina, Isusa. Što god činite iz duše, kao Gospodinu, a ne ljudima, znajući da ćete od Gospodina primiti nagradu – nebesku baštinu. Gospodinu, Kristu, služite.”

Za krepost poniznosti
Gospodine, ti se protiviš oholima a poniznima daruješ milost. Podari nam krepost prave poniznosti, čiji primjer dao je vjernicima tvoj jedinorođeni Sin, da ohološću ne izazovemo tvoju srdžbu, nego podložnošću primimo darove tvoje milosti.
Gospodine, molimo da ovo žrtveno slavlje postigne nam milost prave poniznosti i istodobno uzme iz naših srdaca pohotu očiju i tijela i svjetovnu požudu, da bismo živjeli trijezno, pravedno i pobožno i tako zadobili vječnu plaću.
Gospodine, Sveta hrana što smo je primili neka uništi ljagu naših grijeha, dadne nam snagu ponizno živjeti i tako nas dovede u nebesko kraljevstvo. Amen.

Za krepost čistoće
Gospodine, prožmi vatrom Duha Svetoga naše srce, da ti služimo čistom ljubavlju i svidimo se čistim srcem.
Raskini, Gospodine, okove naših grijeha da bismo ti mogli prinijeti žrtvu hvale slobodna i čista srca. Daruj nam opet što si nam ranije darovao: zdravlje po oproštenju, kao što si nas nekoć milošću ozdravio.
Gospodine, naš pomoćniče i zaštitniče, pomozi nam. Neka iznova srce i tijelo procvjetaju u čistoći i umjerenosti, i neka ova žrtva što smo ti je prinijeli oslobodi nas od svih kušnji. Amen.

Za sveti život
Vjerujem u te, o Gospodine, ali učvrsti moju vjeru.
Uzdam se u te, ali ojačaj moju nadu.
Ljubim te, ali daj da te vatrenije ljubim.
Kajem se, ali neka moje kajanje bude dublje!
Ti si moj stvoritelj, klanjam ti se.
Ti si moj cilj, čeznem za tobom.
Ti si moj dobročinitelj, zahvaljujem ti.
Ti si moj moćni zaštitnik, tebe zazivam.
Uređuj me tvojom mudrošću, obuzdavaj me tvojom pravednošću, tješi me tvojom blagom dobrotom, zaštićuj me tvojom moću. Tebi posvećujem svoje misli, da samo mislim na tebe; moje riječi da samo govorim o tebi, moje postupke da ih usklađujem prema tebi; moje patnje da ih podnosim iz ljubavi prema tebi. Želim što ti želiš, jer ti to želiš, tako kako to ti želiš i toliko koliko ti želiš. Molim te, prosvijetli moj razum, pucaj po mojoj volji, očisti moje tijelo i posveti moju dušu. Daj mi, o dobri Bože, ljubav prema tebi, čvrstinu prema sebi, požrtvovnost prema bližnjemu, manje cijeniti svijet.
Daj mi težiti biti poslušnim mojim nadređenim, podržavati svoje podlož-nike, dobro savjetovati svoje prijatelje, oprostiti svojim neprijateljima. Daj mi putenost nadvladati strogoćom, škrtost darežljivošću, srdžbu blagošću, mlakost pobožnošću. Učini me mudrim u savjetovanju, hrabrim u opas-nostima, strpljivim u protivštinama, poniznim u sreći. Daj mi biti pobož-nim u molitvi, trijeznim kod stola, požrtvovnim u svojim obvezama i duž-nostima, jakim u odlukama. Učini me pak čistim u mojoj nutrini, pristoj-nim u svojoj vanjštini, uzornim u saobraćanju, urednim u cijelom svojem življenju. Želim pak bez prestanka krotiti svoju prirodu, poštivati tvoj zakon, sudjelovati s tvojom milošću i zaslužiti svoje spasenje. Pouči me kako je zemaljsko nevrijedno, kako je uzvišeno nebesko, kako je kratko vrijeme a kako duga vječnost! Potiči me stalno imati smrt pred očima, ozbiljno misliti na tvoj sud, da izmaknem odbačenosti i zavrijedim vječno blaženstvo. Amen.

Za dobar smrtni čas
Sveti Josipe, ti si pošao s ovog svijeta na rukama tvojeg posvojenog sina Isusa i tvoje družice Marije.
Pomozi mi s Isusom i Marijom posebno onda, kad će smrt učiniti kraj mojem životu.
Daj mi prijeći u vječni život po vašim rukama.
Isuse, Marijo i Josipe, vama darujem svoje srce i svoju dušu.
Isuse, Marijo i Josipe, pomozite mi u smrtnoj borbi.
Isuse, Marijo i Josipe, neka moja duša u miru pođe s vama. Amen.

Za pronalazak izgubljene stvari
Slavni sveti Ante, koji se zauzimaš za pronaći izgubljene stvari. Pomozi mi zadobiti Božju milost i ojačaj me u služenju Bogu i krepostima. Daj mi opet pronaći izgubljeno i pokaži mi tako tvoju milost.
Dragi sveti Ante, slavni slugo Božji, poznat si po tvojim zaslugama i ču-desima, pomozi nam opet pronaći izgubljene stvari. Daj nam iskusiti tvoju pomoć u kušnjama. Prosvijetli nam put u traženju Božje volje. Pomozi nam opet naći život u milosti, koju je grijeh razorio i vodi nas slavi koju nam je Isus obećao. Zato te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
Za jedinstvo u Kristu
Za papu, biskupe, redovnike, svećenike i svećeničke kandidate: Sveti Oče, sačuvaj u svome imenu one koje si mi dao da budu jedno kao mi. Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, tako neka i oni u nama budu jedno, da svijet vjeruje da si me ti poslao! Ja sam im predao slavu koju si ti meni dao, da budu jedno kao što smo mi jedno, ja u njima, a ti u meni, da postanu potpuno jedno, da svijet upozna da si me ti poslao i da si njih ljubio kao što si mene ljubio. Iv, 17,11.21-23

Za duhovna zvanja
Isuse, božanski pastiru, pozvao si apostole i učinio ih ribarima ljudi. Pozovi i danas mlade ljude u nasljedovanje tebe i u tvoju službu. Ti živiš, da bi uvijek bio s nama. Tvoja žrtva je prisutna na našim oltarima, jer svi ljudi trebali bi sudjelovati na otkupljenju. Daj da svi, koje si pozvao, prepoznaju ovu tvoju volju i prihvate je. Otvori im pogled za cijeli svijet, za nijemu molbu mnogih za svijetlo istine i za toplinu prave ljubavi. Daj im, vjerni njihovom zvanju, surađivati na izgradnji tvojeg otajstvenog tijela i tako nastaviti tvoje poslanje. Učini ih solju zemlje i svijetlom svijeta. Daj, Gospodine, da i mnoge žene i djevojke isto tako odlučno slijede zov tvoje ljubavi. Probudi u njihovim srcima čežnju živjeti savršeno po duhu Evanđelja i nesebično darivati se u služenju Crkvi. Daj da budi spremni za sve ljude koji su potrebni njihove pomažuće ruke i njihove milosrdne ljubavi. Amen.

Za dobre i svete svećenike
Isuse, ti vječni pastiru duša, usliši našu molitvu za naše svećenike, uslišuješ štoviše u tomu tvoju vlastitu čežnju! Da, tvoje srce najnježnije i najtoplije kuca upravo za svećenike, po kojima obuhvaćaš sve duše tvojom ljubavlju. Priznajemo, da smo nedostojni imati svete svećenike. Samo tvoje milosrđe jest beskrajno veće nego naša ludost i zloća. O Isuse, sám pobrini se zato da samo oni dospiju do dostojanstva svećeništva u koje se ih pozvao. Prosvijetli pastire kod njihovog izbora, prosvijetli duhovne vođe kod njihovog savjeta, odgojitelje pri odgoju zvanja. Daj nam svećenike koji su slični anđelima u čistoći, savršeni u poniznosti, žare svetom ljubavlju kao serafini, junački u duhu požrtvovnosti, puni apostolskog žara za tvoju čast, spasenje i posvećenje duša. Smiluj se neupućenima, kojima svećenici moraju biti svjetlo. Imaj sućuti sa svim radnicima, koje oni trebaju zaštititi od zablude i spasiti tvojim imenom. Smiluj se svoj djeci i svim mladim ljudima koji traže vođu, koji će ih spasiti i tebi dovoditi. Smiluj se svim bolesnima koji trebaju tješitelja i koji ih tješi u tvojem srcu. Sjeti se, koliko puno duša može stići do savršenost po djelovanju zaista svetih svećenika. Zato, o Isuse, neka te još jednom sućutno dirnu skupine naroda što žeđa i gladuje. Daj, da tvoji svećenici tebi dovedu svo bolesno čovječanstvo, da se još jednom po njima obnovi zemlja, uzvisi tvoja Crkva i zasnuje u miru kraljevstvo tvojeg srca!
Bezgrešna Djevice marijo, majko Vječnog svećenika i sama žrtvena svećenice i žrtveni oltaru pod križom, gdje si primila Isusovog ljubljenog svećenika, svetog Ivana, za tvojeg sina, koji je onda u dvorani posljednje večere uza te stajao kao učiteljicu i kraljicu apostola, uzmi na tvoje presvete usne naš ponizni vapaj: neka isti odjekuje u srcu tvojeg božanskog sina i potiči zagovornom svemoću Crkve tvojeg Isusa trajno obnavljajuću svetkovinu Duhova! Amen.

Za kišu
Gospodine u kojem živimo, krećemo se i jesmo, daruj nam potrebnu kišu, da bismo, kad zadobijemo potrebnu pomoć u našoj vremenskoj kušnji, tim pouzdanije težili za vječnim dobrima.
Gospodine, molimo daj da budemo pomireni s prinesenim darovima i pošalji nam željenu pomoć dostatnom kišom. Gospodine, molimo daj nam ljekovitu kišu i napoji vodom milosti žedno lice zemlje. Amen.

Za oproštenje grijeha
Bože, ti nikoga ne odbijaš, nego se pokorom pomiruješ dobrodušnim smilovanjem pa makar grijesi bili ne znam koliko veliki. Milosno pogledaj na naše ponizne molitve i prosvijetli naša srca da budemo u stanju ispuniti tvoje zapovijedi.
Ova žrtva ovdje što je, Gospodine, prinosimo za naše prijestupe, neka ti bude ugodan dar i služi na spasenje živima i mrtvima.
Usliši molitve tvoje obitelj, svemogući Bože, daj da ovi sveti darovi, što smo ih primili, u nama ostanu neprolazno djelovati tvojom milošću. Amen.

Za buđenje redovničkih i svećeničkih zvanja
Gospodine Isuse Kriste, Dobri pastiru, došao si učiniti nas blaženima i potražiti što je bilo izgubljeno. Ti si ustanovio svećeništvo Crkvi, koje će nastaviti tvoje djelo za sva vremena. Trajno vapijemo tebi, pošalji radnikâ u tvoj vinograd! Daruj tvojoj Crkvi puno dostojnih i svetih svećenika! Daj da svi, koje si odvijeka izabrao za tu službu, radosno slijede tvoj zov i posvete se tijelom i dušom tvojem svetom služenju, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Za pokojne
Bože, Oče nebeski, smiluj se siromašnim dušama koje su još duboko povezane u mojem srcu i onima koje si nepripremljene pozvao iz ovog života. Štoviše pogledaj na dobro nego na zlo koje su počinili. Spasi duše, koje nemaju grobnog križa, ni blagoslovljene vode ni svijeća koje svijetle tebi, ni cvijeća i vijenaca i nikakve rodbine, koja moli za njih. Daj trpećima, koji još nalaze milosti kod tebe, svijetlo i nadu u vječni život, gdje više nema muke ni suza, kao što si ti rekao.

U zahvalu
Gospodine, čije milosrđe je neizmjerno i čije bogatstvo dobrote je neiscrpivo, zahvaljujemo tvojem predragom veličanstvu na podijeljenim darovima i ujedno uvijek iznova vapijemo tvojoj blagosti, ne napuštaj onih što ti se mole i čije ispunjaš želje, nego ih pripremi za buduća dobra.
Gospodine, primi miomiris ove žrtve s našom zahvalom. Čuvaj nas koje si uslišao i sačuvao, i u buduće od svih zala, i daj nam rasti u tvojoj službi i tvojoj ljubavi.
Bože, nikoga ne kažnjavaš koji se uzda u te, nego uslišavaš njegove molbe. Zahvaljujemo ti za ispunjenje naših želja i molitva, a ujedno ti djetinje vapijemo spasi nas od svakog zla po ovoj svetoj hrani što ju primismo.
Svemogući Bože, ne prezri tvoj narod koji ti vapije u žalosti, nego žurno nevoljnima pomozi zbog časti tvojeg imena. Primi milosno, Gospodine, žrtvene darove, kojima nas pomiruješ sa sobom i želiš nam podariti spasenje moćnom dobrotom.
O Gospodine, pogledaj našu žalost i otkloni tvoj srdžbu koju smo zaslužili. Amen.

Za vapaj milosti Duha Svetoga
Gospodine, koji zamjećuješ svako srce i svaki nutarnji osjećaj, komu ništa ne ostaje skriveno, izlij u nas Duha Svetoga i očisti misli našeg srca, da bismo te savršeno ljubili i dostojno te slavili.
Gospodine, molimo, ova žrtva neka uništi ljagu našeg srca da postane dostojnim boravištem Duha Svetoga.Gospodine, molimo, po neumornoj molitvi izlij na nas Duha Svetoga, da po njegovoj milost budemo oslobođeni od svih kušnji i zadobijemo oproštenje naših grijeha. Amen.