Startseite
Sie sind hier: Startseite // Molitva isbavljenja

Molitva isbavljenja


Molitva izbavljenja


U ime Isusovo, snagom predragocjene Krvi Isusove, snagom kreposti muke, smrti i uskrsnuća Isusovog, snagom uskrsloga Gospodina, koji sjedi s desne Ocu, snagom autoriteta, koji mi je dan od Isusa kroz snagu njegove predragocjene Krvi, u ime Oca i Sina i Duha svetoga, odričem se svih sila zla koje mi žele nauditi i tjeram ih od sebe. Podčinite se Gospodinu Isusu Kristu i ne vraćajte mi se!

Naš Gospodin Isus Krist zapovjedio je tebi, Sotono i svim tvojim demonima da idete onamo gdje vam je on dodijelio. Odlazite od mene, jer ja sam dijete Očevo. Ja sam dio mističnog tijela Kristova. Ja sam hram Duha Svetoga. Ja sam u svome tijelu pozvan na uskrsnuće. Ja sam iskupljen kroz predragocjenu Krv Isusovu tako da u svome tijelu mogu slaviti Boga. Zato ti, Sotono, nemaš nikakva prava nada mnom, nad mojom obitelji i mojim domom. Ja i moj dom služit ćemo Gospodinu!

Molim Gospodina za oproštenje od starih grijeha mojih predaka, roditelja i rodbine. Sve ih predajem Isusu na križu i u ime mojih predaka, roditelja i rodbine opraštam svima koji su im naudili.
Isto tako, tražim oproštenje za sve moje vlastite grijehe, i donosim čvrstu odluku da ću oprostiti svima koji su me povrijedili. Neka nas predragocjena Krv Kristova očisti od svih naših grijeha i neka nas izbavi iz okova nepraštanja, kletvi i grijeha.

1. U ime Isusovo odričem se duha sebičnosti i samovolje, prkosa i oholosti, neovisnosti od Boga i odbijanja, osjećaja neželjenosti i samoće, nevjere i sumnje, neposlušnosti, pobune i otpadništva, krivovjerja i blasfemije.
2. U ime Isusovo odričem se duha bijesa i gorčine, nesklonosti i mržnje, ljutnje i nepraštanja, osvete i ubojstva.
3. U ime Isusovo odričem se duha straha i brige, napetosti i obeshrabrenja, bojažljivosti i malodušnosti, frustracije i razočaranje, očaja i samoubojstva.
4. U ime Isusovo odričem se duha straha , užasa i šoka, kompleksa manje vrijednosti i nervoze.
5. U ime Isusovo odričem se duha požude i masturbacije, homoseksualnosti i bluda, preljuba, silovanja i incesta, prostitucije, životinjskih instikata i zavođenja.
6. U ime Isusovo odričem se duha požude koji mi dolazi kroz misli, riječi i djela, kroz oči, uši, nos i jezik, kroz dodir, ruke, noge i genitalije.
7. U ime Isusovo odričem se duha svjetovnosti, strasti i užitka, ovisnosti o alkoholu, pušenju i duhanu, drogi, kockanju i glazbi.
8. U ime Isusovo odričem se duha vezanosti za ljude i stvari.
9. U ime Isusovo odričem se duha egoizma, potrage za imenom, slavom, moći, položajem, bogatstvom, duha pohlepe i materijalnog vlasništva.
10. U ime Isusovo odričem se duha lijenosti, samopopuštanja i proždrljivosti.
11. U ime Isusovo odričem se duha ponosa, hvalisave arogancije, samouvjerenosti, predrasuda, nezdravog natjecanja, ljubomore, taštog samoveličanja, uspoređivanja i pristranosti.
12. U ime Isusovo odričem se duha idolopoklonstva, vračanja i čarobnjaštva, crne i bijele magije, praznovjerja, okultizma, ezoterije i pokreta New Age i svim silama zla, koje su me na taj način zaposjele (npr. štovanje lažnih bogova kroz posjete nekršćanskim objektima, kroz astrologiju, vidovitost, numerologiju, kanaliziranje, kroz izradu horoskopa i čitanje dlana, kroz kontakt s mrtvima i kroz upotrebu amajlija za sreću, tarot karata i mandala, kroz hipnozu, jogu, zen meditaciju, reiki, čakre, micanje stolova, Bach terapiju, I Ching, automatsko pisanje i duhovno iscjeljivanje, kroz duhovne vođe, regresije u prošli život, kroz čuvanje okultnih predmeta u kući i kroz slične ezoterične i okultne prakse).
13. U ime Isusovo odričem se duha suđenja drugima, duhu osude, optužbi, optuživanja drugih za odgovornost, ponižavanja drugih, nepoštenog govora, razdora i okrutnog postupanja.
14. U ime Isusovo odričem se duha obmane i prijevare, izdaje i licemjerstva, laganja, laskanja i mita, nepravde i krađe.
15. U ime Isusovo odričem se duha nevjere, svetogrđa i ateizma, sumnje, materijalizma i konzumerizma.

Gospodine Isuse, operi me i očisti svojom dragocjenom krvlju, a posebno moje srce, moje nesvjesno, moju podsvijest i moje svjesne misli, moju savjest, moje uspomene i moje misli, moje osjećaje, moj razum i moju volju.
Gospodine Isuse, operi me svojom predragocjenom krvlju. Operi moj mozak, moj živčani sustav, krv u mojim venama, tijelo moje, moje kosti i moje unutarnje organe.
Gospodine Isuse , operi me svojom Predragocjenom krvlju. Operi moje oči, uši i nos, moj dodir, moja usta i moj jezik, moje ruke, noge i genitalije.
Pošalji mi od nebeskog oca Sveti Duh, Duh Istine, Duh svetosti.
Bože, Duše Sveti, udijeli mi svojih sedam darova: mudrost, razum, savjet , jakost, znanje, pobožnost i strah Božji. Ispuni me svojim plodovima: ljubavlju, radosti, mirom, velikodušnosti, uslužnosti, dobrotom, strpljivosti, blagosti, vjernosti, skromnosti i čistoćom i pomaži me karizmatskim darovima za izgradnju kršćanske zajednice u slavu Oca. Amen.
(Napomena: Važno je u ovoj molitvi napomenuti onima koji traže pomoć, da na konkretan način zamisle prisutnost Isusa i Marije. Kada se moli za pranje u svetoj krvi Isusovoj, vjernici trebaju zamisliti da zaista stoje na Kalvariji pod križem, tako blizu da kapljice krvi Spasitelja padaju na njih i peru ih).
( Iz seminara Sanabitur profesora dr. James Mariakumara SVD ) +

Poziv u pomoć
Molim te, dragi Bože, ti znaš da sam morao kroz puno toga proći, bio sam dugo u bolnici, a ti si mi ponovno pomogao da krenem naprijed i da ozdravim. Iako sam imao nesreću, ti znaš da iz nekog razloga nikad nisam izgubio vjeru u tebe. Sada kada se osjećam bolje, moje rane su mi ipak ostale. Najveći problem je hranjenje. Ti znaš na što mislim. Molim te, pomozi mi da to ponovnom dovedem u red i da konačno dođe lijepo vrijeme u mome životu. Ja sam ipak još samo dijete, molim te dragi Bože.